Vyrábět domácí tortily a crcat se se 3 dipy se sice může zdát jako zbytečně zdlouhavá příprava, leč není to až tak náročné a pokud si tortily připravíte předem, je to vlastně hotové raz dva. A rozhodně to stojí za to, tenhle talíř plný chutí a vůní je opravdový požitek, který si vychutnáte všemi smysly...
1 porce:
Nachos:
60g mražené kukuřice
10g kešu ořechů
10g lněného semínka + 20ml vody
10g lahůdkového droždí
sůl, mletá paprika, kurkuma
Posypka:
5g kešu ořechů
2g lahůdkového droždí
Černá sůl, česnekový prášek
Rajčatová salsa:
200g rajčat
30g červené cibule
Koriandr, citronová šťáva, sůl
Guacamole:
50g avokáda
50g rajčat
10g červené cibule
Koriandr, citronová šťáva, sůl
Fazolový dip:
120g černých fazolí
30g cibule
1 stroužek česneku, sůl
1 lžička oleje
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, lněná semínka rozmixujeme, zalijeme 20ml vody a necháme stát. Rozmrzlou kukuřici, slité kešu ořechy, namočené lněné semínko, lahůdkové droždí a sůl rozmixujeme na jednolitou hmotu, kterou rozetřeme na plát pečícího papíru a buď v sušičce usušíme nebo upečeme při nižší teplotě v troubě do křupava (150°C cca 1 hodina). Nakrájíme nebo nalámeme na kousky.
Před přípravou je rozložíme do pekáčku posypeme posypkou a zapečeme v troubě do ještě víc křupava.
Fazole spolu s cibulí a česnekem rozmixujeme a cca 15 minut opékáme na pánvi s olivovým olejem.
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme a promícháme s koriandrem, citronovou šťávou a solí. Do části vmícháme rozmačkané avokádo.
Rozpečené tortily rozložíme na talíř, poklademe rajčatovou salsou, přidáme guacamole a fazolový dip a zasypeme koriandrem.
Komentáře
Okomentovat