Kořeněná buchta s ala sýrovým krémem z kešu ořechů..
Na 9 kusů, plech cca 20x20cm:
120g mandle
120g ovesné vločky
30g lněné semínko
6g jedlá soda
dýňové koření (skořice, zázvor, kardamom, nové koření, muškátový oříšek)
60g kokosové máslo (na tekutou kaši rozmixovaný tučný kokos)
240g dýňové pyré (Hokaido dýně upečená v troubě a poté rozmixovaná)
60ml javorový sirup
60ml voda
Krém:
160g kešu ořechů
120ml kokosové mléko (plnotučné, buď z plechovky nebo poctivé domácí)
60ml javorový sirup
šťáva z půlky citronu
Mandle, vločky a lněná semínka rozmixujeme na mouku, promícháme s jedlou sodou a kořením, přidáme rozpuštěné kokosové máslo, dýňové pyré, javorový sirup a vodu. Těsto rozetřeme na plech a pečeme cca 25 minut na 170°C.
Kešu ořechy na krém předem na 4 hodiny namočíme, poté slijeme a spolu s ostatními surovinami rozmixujeme na hladký krém, kterým potřeme upečený a vychladlý korpus.
Komentáře
Okomentovat