Výživná chutná svačinka na doplnění energie či zahnání chutí, jednoduchá jak co do přípravy, tak co do surovin. Žádný přidaný cukr, pšenice, lepek ani mouka.
Na cca 22 kousků:
150g pohanky kroupy
50g lněného semínka
Náplň:
150g vlašských ořechů
100g datlí
50g rozinek
Pohanku přes noc namočíme, ráno slijeme, pořádně propláchneme a rozmixujeme v mixéru na hutnou kaši. Lněné semínko rozmixujeme, promícháme s pohankovou kaší, propracujeme na tuhé těsto a necháme 10 minut odpočívat. Vlašské ořechy rozmixujeme, přidáme datle a rozinky, znovu promixujeme a rukama spojíme v náplň. Těsto rozválíme mezi dvêma potravinovými foliemi či silikovou podložkou, nakrájíme na podlouhlé trojúhelníčky, z náplně vytvarujeme válečky, které dáme vždy na kraj nejkratší strany trojúhelníčku a stočíme do rohlíčku. Pečeme cca 15 minut na 160-170°C, případně pro raw variantu usušíme v sušičce (45°C 15 hodin), ale chuťově jsou na tom líp ty pečené :)
Komentáře
Okomentovat