Meruňkové knedlíky z pouhých 3 ingrediencí, bez přidaného cukru, přirozeně bez lepku a velice nenáročné na přípravu.
Podávat je můžete s čím je libo, já zvolila tofutvaroh a mandlovo-perníkovou drobenku.
50g jáhel
20g rozinek
2-3 meruněk
90g tofu natural
15ml javorového sirupu
citronová šťáva
20g mandlí
perníkové koření / skořice
Jáhly spaříme horkou vodou, propláchneme, a spolu s rozinkami a 150ml vody vaříme v hrnci do změknutí (cca 15 minut, podle potřeby klidně ještě doléváme vodu, ale jen tak, aby se na konci vaření všechna vstřebala). Po vychladnutí rozmixujeme a do vzniklé hutné lepivé kaše zabalíme vypeckované meruňky. Dále vaříme cca 15 minut v páře.
Z tofu vymačkáme maximum láku a spolu s citronovou šťávou a sladidlem rozmixujeme. Mandle rozdrtíme a krátce orestujeme na pánvi do rozvonění. Zasypeme kořením a stáhneme z ohně.
Komentáře
Okomentovat