Květák na mozeček

Takové rychlé a moc dobré jídlo, stačí k tomu přidat čerstvé rajče a třebas kus celozrnného žitného chleba a super výživná, vyvážená a zdravá fit večeře či oběd je na světě. 




1 lžička oleje
1 menší cibule
drcený kmín, kurkuma
250g květáku
90g tofu natural
8g lahůdkového droždí
černá sůl
petrželka / pažitka



Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na troše oleje dozlatova, zasypeme kmínem a kurkumou, chviličku zarestujeme a přidáme na malé růžičky posekaný květák. Zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, v případě potřeby podléváme vodou ale jen tak, aby na konci žádná nezbyla 😉 Z tofu vymačkáme lák a rodrobíme ho do mísy, promícháme s lahůdkovým droždím a černou solí. Jakmile je květák hotovej, vmícháme připravené tofu a cca 5 minut prorestujeme.


262 kcal
22g bílkovin 18g sacharidů, 11g tuku, 10g vlákniny



Komentáře