Mřížková buchta s tofu tvarohem

Jednodušší recept aby člověk pohledal :) Sumasurám si nachystejte 5 základních surovin, co beztak v každé racionálně se stravující domácnosti vždycky nějak pohledáte, dokupte obyčejný tofu a během chvíle máte za pár kaček hotovou nadýchanou kakaovou buchtu s tvarohem, akorátže v plně rostlinné verzi bez cukru a lepku, zkrátka výkvět zdravé výživy :)

Ve verzi pro návštěvy a cukrholiky doporučuju krapet přisladit těsto, výborný je to sice i takhle, ale přece jen pro slabší povahy by to nemusela být vyloženě zákusková záležitost :)






Na 12 kusů (plech cca 20x30cm):


150g mandlí
125g pohanky kroupy
6g jedlé sody
30g nepraženého kakaa
500g jablečného pyré
1 lžíce jablečného octa

300g tofu natural
3 střední banány
Šťáva z 1 citronu
Vanilka


Mandle a pohanku rozmixujeme na mouku, promícháme s jedlou sodou a kakaem, vmícháme jablečné pyré a nakonec lžíci jablečného octa. Vzniklé těsto rozetřeme na menší plech (cca 20 x 30cm). Z tofu vymačkáme maximum láku a spolu s banány, citronovou šťávou a vanilkou rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Náplň nandáme do zdobičky a na těsto vytvoříme mřížky. Pečeme cca 30 minut na 170°C.



224 kcal
10g bílkovin, 21g sacharidů, 10g tuku, 4g vlákniny

Komentáře