Quinoovo-fazolové burgery s žampiony s květákovou kaší a bazalkovým dipem

Famózní rostlinné burgery plné samých dobrých věcí podle Deliciously Ella doplněné kaší z květáku a výtečným bazalkovým dipem...





90g kozervovaných / uvařených černých fazolí
90g žampionů
40g quinoy
30g červené cibule
1 stroužek česneku
koriandr, mletá sladká paprika, sůl, pepř
1 lžička oleje na osmažení

250g květáku

10g bazalky
10g kešu ořechů
3g lahůdkového droždí
1 lžička olivového oleje
sůl
voda dle potřeby

1 rajče
hrst rukoly



Žampiony očistíme, naskládáme na plech, osolíme, opepříme a necháme upéct v troubě. Quinou uvaříme cca 10-15 minut v osolené vodě. Cibuli osmahneme na pánvi (dle potřeby podléváme troškou vody), přidáme posekaný česnek a zasypeme kořením. Fazole slijeme a poté všechny komponenty promixujeme ve food procesoru. Směs necháme hodinku tuhnout v lednici a poté z ní vytvarujeme větší placky, které z obou stran osmahneme na pánvi na troše oleje. Květák uvaříme a spolu se špetkou soli rozmixujeme do hladka. Na bazalkový Dip jen promixujeme bazalku kešu ořechy lahůdkové droždí olivový olej sůl s trošičkou vodou dle potřeby.



506 kcal
27g bílkovin, 62g sacharidů, 15g tuku, 19g vlákniny

Komentáře