Nadýchaný kakaový perník slazený rozinkami, vláčný díky cuketě a sladký díky rychlopovidlí ze sušených švestek. A samozřejmě nesmí chybět čokoláda navrch...
Klasika ve zcela zdravém kabátku
9 porcí
120 g jemných ovesných vloček
40 g pohanky kroupy
7 g jedlé sody
2 lžíce perníkového koření
15 g nepraženého kakaa
80 g mandlového másla
150 g rozinek
180 ml vody
200g cukety (1 střední kus)
Povidlí:
200 g sušených švestek
Skořice
Trocha rumu (nemusí být)
Poleva:
90 g hořké čokolády
Ovesné vločky spolu s pohankou
rozmixujeme na mouku, smícháme s kakaem, jedlou sodou a perníkovým kořením.
Rozinky na pár hodin předem namočíme do 180ml vody a poté i s vodou v níž
se namáčeli rozmixujeme dohladka. Do sypké směsi přidáme rozinkovou pastu a mandlové
máslo, promícháme a vmícháme najemno nastrouhanou cuketu. Těsto rozetřeme do
menšího plechu a pečeme cca 25 minut na 170°C.
Švestky pár hodin předem namočíme
do vody, poté slijeme a spolu se skořicí a případně trochou rumu dohladka
rozmixujeme. Vzniklé povidlí namažeme na upečený a vychladlý perník a polijeme
rozpuštěnou hořkou čokoládou.
297 kcal
7g bílkovin, 42g sacharidů, 10g tuku, 6g vlákniny
Komentáře
Okomentovat