Cuketový perník s povidlím a čokoládou

Nadýchaný kakaový perník slazený rozinkami, vláčný díky cuketě a sladký díky rychlopovidlí ze sušených švestek. A samozřejmě nesmí chybět čokoláda navrch...
Klasika ve zcela zdravém kabátku





9 porcí

 

120 g jemných ovesných vloček

40 g pohanky kroupy
7 g jedlé sody

2 lžíce perníkového koření

15 g nepraženého kakaa

80 g mandlového másla

150 g rozinek

180 ml vody

200g cukety (1 střední kus)

 

Povidlí:

200 g sušených švestek

Skořice

Trocha rumu (nemusí být)

 

Poleva:

90 g hořké čokolády

 

 

Ovesné vločky spolu s pohankou rozmixujeme na mouku, smícháme s kakaem, jedlou sodou a perníkovým kořením. Rozinky na pár hodin předem namočíme do 180ml vody a poté i s vodou v níž se namáčeli rozmixujeme dohladka. Do sypké směsi přidáme rozinkovou pastu a mandlové máslo, promícháme a vmícháme najemno nastrouhanou cuketu. Těsto rozetřeme do menšího plechu a pečeme cca 25 minut na 170°C.
Švestky pár hodin předem namočíme do vody, poté slijeme a spolu se skořicí a případně trochou rumu dohladka rozmixujeme. Vzniklé povidlí namažeme na upečený a vychladlý perník a polijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou.


297 kcal
7g bílkovin, 42g sacharidů, 10g tuku, 6g vlákniny

Komentáře