Fermentovaná borůvková ovesná kaše

Málokterá kaše udělá vašemu trávícímu traktu tak dobře, jako ta z přes noc namočených ovesných vloček. A když se ještě doplní kvalitními tuky v podobě ořechů a semínek, o dokonalé ráno je hned postaráno :)




60g hrubých ovesných vloček
20g mandlového másla
15g datlí (2 menší kousky)
100g borůvek
10g lněných semínek
10g chia semínka
skořice, vanilka


Mandlové máslo spolu s datlemi rozmixujeme v cca 170ml vody a vzniklým mlékem zalijeme ovesné vločky. Přidáme chia semínka, nadrcená lněná semínka, skořici a vanilku, promícháme a vmícháme borůvky (klidně ještě mražené z mrazáku ;) ).  Misku s kaší zakryjeme (například talířkem) a necháme přes noc na lince při pokojové teplotě.


541 kcal
18g bílkovin, 62g sacharidů, 23g tuku, 11g vlákniny


Komentáře