Strouhaný tofu koláč

Klasický a všemi jistě milovaný strouhaný kakaovo-tvarohový koláč. Akorát v rostlinné podobě a namísto mouky, cukru a másla plný ořechů 👌





Na větších 12 kusů:


300g kešu ořechů
100 strouhaného kokosu
40g nepraženého kakaa
5g jedlé sody
80g kokosového másla
60ml javorového sirupu

600g tofu natural
80ml javorového sirupu
Šťáva z 1 citronu
100ml vody
Citronová kůra, vanilka


Kešu ořechy a kokos rozmixujeme na lepkavou hmotu, promícháme s jedlou sodou a kakaem, přidáme javorový sirup a rozpuštěné kokosové máslo a rukama propracujeme v tuhé těsto. 2/3 namačkáme na dno menšího plechu (cca 20x30cm), natřeme náplní a navrch nastrouháme zbylé těsto. Pečeme cca 30 minut na 170°C. Na náplň jen vymačkáme z tofu maximum láku a spolu s ostatními surovinami promixujeme tyčovým mixérem dohladka.


371 kcal
13g bílkovin, 20g bílkovin, 25g tuku, 4g vlákniny

Komentáře