Špenátová omeleta s fazolovo-tofíčkovou náplní a zeleninovým salátem

Neskutečně dobrý špenátový palačinky, který si můžete naplnit, čím chcete. Já zvolila tofíčka ala míchaná vajíčka s fazolema a čerstvou zeleninou a vytvořila tak skvěle sytivý, rostlinnýma bílkovinama nabitý jídlo.h 




20g quinoy
10g mandlí
25g špenátu
40ml vody
sůl

30g cibule
80g tofu natural
5g lahůdkového droždí
kurkuma
černá sůl
100g konzervovaných/uvařených fazolí

150g čerstvé zeleniny (salát, rajčata, okurka ,paprika,...)
citronová šťáva
1 lžička olivového oleje
koření / bylinky, sůl a pepř,...



Quinou a mandle přes noc namočíme, slijeme a spolu s ostatními surovinami rozmixujeme dohladka. Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran tenkou omeletu (otáčíme až ve chvíli, kdy se odlepuje od pánve). 
Z tofu vymačkáme maximum láku, rozdrobíme do misky a promícháme s lahůdkovým droždím, kurkumou a černou solí. Na pánvi osmahneme dozlatova cibuli a přidáme předpřipravenou tofusměs. Prohřejeme, zakapeme trochou vody a vmícháme propláchnuté fazole. 
Zeleninu nakrájíme a promícháme se zálivkou z citronové šťávy, olivového oleje a koření / bylinek dle chuti.


600 kcal
34g bílkovin, 70g sacharidů, 18g tuku, 25g vlákniny


Komentáře