Neskutečně dobrý špenátový palačinky, který si můžete naplnit, čím chcete. Já zvolila tofíčka ala míchaná vajíčka s fazolema a čerstvou zeleninou a vytvořila tak skvěle sytivý, rostlinnýma bílkovinama nabitý jídlo.h
20g quinoy
10g mandlí
25g špenátu
40ml vody
sůl
30g cibule
80g tofu natural
5g lahůdkového droždí
kurkuma
černá sůl
100g konzervovaných/uvařených fazolí
150g čerstvé zeleniny (salát, rajčata, okurka ,paprika,...)
citronová šťáva
1 lžička olivového oleje
koření / bylinky, sůl a pepř,...
Quinou a mandle přes noc namočíme, slijeme a spolu s ostatními surovinami rozmixujeme dohladka. Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran tenkou omeletu (otáčíme až ve chvíli, kdy se odlepuje od pánve).
Z tofu vymačkáme maximum láku, rozdrobíme do misky a promícháme s lahůdkovým droždím, kurkumou a černou solí. Na pánvi osmahneme dozlatova cibuli a přidáme předpřipravenou tofusměs. Prohřejeme, zakapeme trochou vody a vmícháme propláchnuté fazole.
Zeleninu nakrájíme a promícháme se zálivkou z citronové šťávy, olivového oleje a koření / bylinek dle chuti.
Komentáře
Okomentovat