Péřová buchta

Krapet upravený recept na jeden všeobecně známý dezert. Piškotový korpus, pečený vanilkový pudink, smetana a skořice, dohromady vykouzlí opravdu nevšední zážitek :) Cukru je v mém provedení opravdu pomálu, mouka žádná, olej nahrazený ořechy... No troufám si říct, že se jedná o poměrně dost zdravou buchtu, do které by to ovšem po chuťové stránce nikdo neřekl. Je vážně výborná. A dokonce bych se ani nebála označit ji nálepkou Prolinie, 210 kcal za obří kus výbornýho dezertu, co nejen potěší, ale i zasytí... a to se prostě vyplatí :)




Na cca 12 kusů 
(plech 20x30cm)


180g jemných ovesných vloček
100g mandlí
1 lžička jedlé sody
120g datlí
180g jablečného pyré
120ml teplé vody
2 lžíce jablečného octa

500ml sójového mléka
40g kokosového cukru
40g (1 sáček) vanilkového pudinku

200g kokosové zakysané smetany (zn.Planton v Lidlu)
Skořice


Ovesné vločky spolu s mandlemi rozmixujeme na mouku a promícháme s jedlou sodou.
Pudink uvaříme dle návodu (ve 100ml mléka rozmícháme pudinkový prášek, 400ml mléka nalijeme do rendlíku, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou směs a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí).
Datle, jablečné pyré a vodu rozmixujeme na pastu, promícháme se sypkou směsí a vmícháme jablečný ocet. Těsto rozetřeme na plech, na něj naneseme uvařený pudink a pečeme cca 20-25 minut na 170°C. Po upečení a vychladnutí potřeme buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicí.


210 kcal
5g bílkovin, 24g sacharidů, 9g tuku, 4g vlákniny

Komentáře