Na 8 cupcaků:
100g jemných ovesných vloček
100g mandlí
5g jedlé sody
citronová kůra
150g jablečného pyré
40ml javorového sirupu
40ml vody
1 lžíce jablečného octa
Krém:
160ml kokosové smetany (tuhá část kokosového mléka)
80g kešu másla
vanilka
30ml javorového sirupu
Vločky a mandle rozmixujeme na konzistenci hrubší mouky a promícháme s jedlou sodou a citronovou kůrou. Vmícháme jablečné pyré, sirup a vodu, nakonec přidáme jablečný ocet. Těsto rozdělíme do muffinových formiček a pečeme cca 20 minut na 170°C. Po upečení a vychladnutí zdobíme krémem a ovocem dle výběru. Na krémy třeba předem vychladit kokosovou smetanu, vmíchat do ní kešu máslo a vanilku a šlehačem vyšlehat obdobně jako šlehačku na lehký krém. Ke konci přidat sladidlo a už jen krátce promixovat.
261 kcal,
6g bílkovin, 27g sacharidů, 16g tuku, 3g vlákniny
Komentáře
Okomentovat