Makový koláč

 Šťavnatý makový koláč, který prostě musíte vyzkoušet!




Na 9 porcí


90g pohanky kroupy
90g jemných ovesných vloček
60g másla z para ořechů
40ml javorového sirupu / medu
6g jedlé sody
90ml vody
20g másla z para ořechů

Náplň:
200g tofu natural
60g javorového sirupu / medu
30ml citronové šťávy
90ml vody


Pohanku a vločky rozmixujeme na mouku a spolu s máslem z para ořechů a javorovým sirupem propracujeme v sypkou drobenku. 60g si dáme bokem na posypku a do zbytku vmícháme jedlou sodu a vodu. Těsto rozetřeme do menšího pekáčku (cca 20 x 20 cm). Z tofu vymačkáme maximum láku a spolu se sladidlem, citronovou šťávou a vodou dohladka rozmixujeme. Vmícháme mletý mák a náplň rozetřeme na těsto. Posypeme drobenkou (oddělanou posypku propracujeme vidličkou nebo rukama s para máslem) a pečeme cca 25 minut na 170°C.


264 kcal
10g bílkovin, 26g sacharidů, 13g tuku, 3g vlákniny


Komentáře