Jáhlové koláče s jablečno-ořechovou náplní

 Ty asi úplně nejjednodušší a nejzdravější koláče, jaké si dovedete představit! Potřebujete na ně jen 4 suroviny, jsou bez přidaného cukru, přirozeně bez lepku, jejich výroba zabere pár minut a ještě vás vyjdou na pár korun. Recept je na motivy kuchařky a stejnojmenného blogu Zdravě jíst, jen jsem si ho malinko zjednodušila a upravila k obrazu svému :)




15 koláčů:

 

200 g jáhel

80 g rozinek

Náplň:

800 g jablek

150 g vlašských ořechů

 


Jáhly pořádně propláchneme horkou vodou a následně povaříme v 500ml osolené vody cca 25 minut, pokud by bylo třeba, vody ještě přidáme. Po uvaření doměkka případnou zbylou vodu slijeme a necháme vychladnout. Přidáme rozinky a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Z těsta mokrýma rukama tvarujeme na plech placičky, které poklademe náplní a pečeme cca 25 minut na 170°C.

Na náplň najemno nastrouháme jablka, vymačkáme z nich šťávu a promícháme s namletými ořechy.



164 kcal


4g bílkovin, 21g sacharidů, 7g tuku, 3g vlákniny


Komentáře