Jablečný štrůdl z ovesných vloček II.

 Super jednoduchý, zdravý a přitom vynikající jablečný štrůdl z ovesných vloček bez přidaného cukru.



1 velká nohavice (cca 10 kusů):


200g jemných ovesných vloček
180g jablečného pyré
60g mandlového másla

700g jablek
skořice
40g rozinek
40g vlašských ořechů


Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, přidáme jablečné pyré a mandlové máslo a rukama vypracujeme v tuhé lepivé těsto. Necháme chvíli odpočinout a připravíme si jablečnou náplň. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, jemně z nich vymačkáme šťávu a promícháme s nasekanými či namletými ořechy, rozinkami a skořicí. Z vločkového těsta vyválíme mezi dvěma potravinovými foliemi opravdu tenký plát, který upravíme do tvaru obdélníku (to, co přečuhuje odkrojíme a přiložíme tam, kde chybí, přejetím válečku slepíme). Poklademe jablečnou náplní, srolujeme a pečeme cca 25 minut na 180°c.


201 kcal
5g bílkovin, 27g sacharidů, 8g tuku, 6g vlákniny


Komentáře

  1. Naozaj fantastická! Robila som makovo-jablkovú a podarila sa perfektne, aj keď som štrúdlu ešte nikdy nerobila. Bála som sa, ako sa bude pracovať s cestom, ale vôbec sa mi nelepilo ani netrhalo. Ďakujem za super recept :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat