Cizrnové sušenky s čokoládou

Superjednoduché a superdobré sušenky ze 4 ingrediencí, přičemž hlavní roli v nich hraje cizrna. Jsou přirozeně bezlepku a fakt nekecám, když řeknu, že by do nich nikdo neřekl, že jsou z luštěnin :)




Na 10 sušenek:

400g konzervované cizrny
90g arašídového másla
90ml javorového sirupu
1/2 lžičky jedlé sody
vanilka
80g hořké čokolády


Cizrnu pořádně propláchneme a spolu s arašídovým máslem, javorovým sirupem, jedlou sodou a vanilkou rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou pastu. Vmícháme nasekanou čokoládu, těsto nakopečkujeme na plech, vytvarujeme do podoby sušenek a pečeme cca 12 minut na 170°C.


179 kcal
5g bílkovin, 18g sacharidů, 9g tuku, 3g vlákniny


Komentáře