Nemám ve zvyku péct (a vůbec v kuchyni jakkoliv využívat) ochucené proteiny(většinou mi jejich (za mě) umělá pachuť zkazí celý výsledek 🙈), ale pro jednou jsem udělala výjimku a výsledek stojí více než za to. Opravdu luxusní nepečené sušenky, které chutnají jako nějaké marcipánové cukroví a to díky rostlinným proteinům značky Happy power (Forky´s). A když je navíc ještě obalíte bílou vegan čokoládou (od stejného výrobce), garantuju vám, že se tímhle gatrozážitkem rozpustíte 😁
Proteiny Happy Power včetně jejich peciček z veganské bílé ( a vlastně i (ne)mléčné 😄) čokolády seženete na eshopu Veganza , kde na ně máte s kódem JANI5 i malou (sice zanedbatelnou, ale lepší jak nic 😅) slevu.
Na 10 cookiesek:
70g jemných ovesných vloček
60g pistáciového / kokosového / jahodového proteinu Happy power
200g kešu másla
120g měkkých datlí
25g bílé čokolády Happy power
20g pistácií / kokosu / lyofilizovaných jahod
Vločky rozmixujeme na mouku, promícháme s pistáciovým proteinem, přidáme kešu máslo a datle rozmixované na pastu. Rukama vypracujeme hutné těsto z kterého tvoříme malé placičky (těsto je trošku drobivé, ale když placičku rukama uhňápnete, bude držet 😉😀), ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a nasekanými pistáciemi, kokosem či lyofilizovanými jahodami.
225 kcal
10g bílkovin, 20g sacharidů a 11g tuku
Komentáře
Okomentovat