Proslulý salát, který musí mít snad každý rád. Místo majonézy do něj dávám dip z kešu ořechů a řekla bych, že chutná snad ještě líp než originál 👌
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nahrubo nastrouháme, osolíme a rukama pořádně promačkáme, dokud nezačne zelenina pouštět vodu. Necháme alespoň 2 hodiny stát a poté slijeme šťávu. Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, potom slijeme a spolu s citronovou šťávou, tahini, javorovým sirupem a šťávou ze zeleniny dle potřeby rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dip promícháme spolu se zelím a mrkví, opepříme.
294 kcal
10g bílkovin, 22g sacharidů, 18g tuku, 8g vlákniny
Komentáře
Okomentovat