Velice jednoduchý ( a to jak na postup, tak co do surovin) a přitom tak strašně dobrý - nepečený karamelový dort ala Snickers 👌
200g měkkých datlí
200g nepražených arašídů
sůl
680g hedvábného tofu Mori-nu (pevné nebo extra pevné)
120g arašídového másla
100g kokosového cukru
8g agaru
60g hořké čokolády
60g arašídového másla
+ 20g nepražených arašídů
347 kcal
Na 12 kousků:
200g měkkých datlí
200g nepražených arašídů
sůl
680g hedvábného tofu Mori-nu (pevné nebo extra pevné)
120g arašídového másla
100g kokosového cukru
8g agaru
60g hořké čokolády
60g arašídového másla
+ 20g nepražených arašídů
Arašídy rozložíme na plech a pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 190°C. Poté je (krom asi 20g, co si necháme na závěrečné dozdobení) nahrubo rozmixujeme v mixéru, přidáme špetku soli a měkké datle a krátce promixujeme. Vzniklou hmotu spojíme rukama v kompaktní těsto, které natlačíme na dno dortové formy (o průměru cca 20cm). Hedvábné tofu spolu s arašídovým máslem a kokosovým cukrem rozmixujeme dohladka. Agar promícháme v rendlíku se 100ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Rychle přilijeme do mixéru, promixujeme a vzniklou karamelovou náplň nalijeme do formy na korpus a dáme na hodinku ztuhnout do lednice. Poté ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, prošleháme ji s arašídovým máslem a vzniklou polevou dort polijeme. Dozdobíme zbytkem arašídů a necháme dort alespoň 12 hodin v chladu pořádně ztuhnout. Při krájení postupujeme opatrně - chce to rozpálený nůž a trošku trpělivosti 😅
347 kcal
13g bílkovin, 25g sacharidů, 20g tuku, 4g vlákniny
Hedvábné tofu od Mori-nu koupíte na store.veganza.cz, eshopu s rostlinnými doplňky stravy, s kterým mám tu čest spolupracovat a na kterém budete mít při zadání kódu JANI5 5% slevu 😉. Rozhodně doporučuju použít to a nezkoušet štěstí s nějakou jinou značkou, mohlo by se vám to vymstít 🙈 Mori-nu je prostě Mori-nu 🤷🏻♀️😁
Komentáře
Okomentovat