Obyčejný, rychlý a přitom moc dobrý i výživný jídlo ...
50g polenty
5g lahůdkového droždí
černá sůl
200ml vody
200g mrkve
80g hrášku
drcený kmín, sůl, citronová šťáva
90g uzeného tofu
491 kcal
50g polenty
5g lahůdkového droždí
černá sůl
200ml vody
200g mrkve
80g hrášku
drcený kmín, sůl, citronová šťáva
90g uzeného tofu
Polentu promícháme s lahůdkovým droždím a černou solí, vodu přivedeme k varu, vmícháme do ní polentu a cca 3 minuty povaříme. Poté buďto nalijeme rovnou na talíř jako kaši anebo na plech jako placku, z které po vychladnutí nakrájíme proužky a ty upečeme v troubě dozlatova. Mrkev najemno nastrouháme, chvíli orestujeme v hrnci, přidáme hrášek, zasypeme kmínem, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ochutíme citronovou šťávou. Tofu nasucho opečeme na pánvi.
Komentáře
Okomentovat