Dušená mrkev s hráškem, polentou a uzeným tofu

Obyčejný, rychlý a přitom moc dobrý i výživný jídlo ...




50g polenty
5g lahůdkového droždí
černá sůl
200ml vody

200g mrkve
80g hrášku
drcený kmín, sůl, citronová šťáva

90g uzeného tofu


Polentu promícháme s lahůdkovým droždím a černou solí, vodu přivedeme k varu, vmícháme do ní polentu a cca 3 minuty povaříme. Poté buďto nalijeme rovnou na talíř jako kaši anebo na plech jako placku, z které po vychladnutí nakrájíme proužky a ty upečeme v troubě dozlatova. Mrkev najemno nastrouháme, chvíli orestujeme v hrnci, přidáme hrášek, zasypeme kmínem, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ochutíme citronovou šťávou. Tofu nasucho opečeme na pánvi.


491 kcal
28g bílkovin, 70g sacharidů, 10g tuku, 14g vlákniny


Komentáře