Chilli sin carne

Tenhle recept jsem tak trošku (úplně 😁) obšlahla od Kamu ale nemohla jsem si pomoct 🙈 Je výborný, nabitý chutěma i živinama a já ho tu prostě nutně potřebuju mít, abych se k němu mohla vracet a neupadl v zapomnění.... 




25g quinoy
40g červené cibule
50g mrkve
10g slunečnicových semínek
10g vlašských ořechů
150g rajčat
koriandr, římský kmín a mleté chilli, sůl
120g vařených fazolí
20g kukuřice
5g hořké čokolády
čerstvý koriandr
limeta

30g avokáda


Quinou uvaříme v osolené vodě. V pánvi orestujeme nakrájenou cibuli (pokud se nám připaluje, stačí jemně podlívat vodou), přidáme mrkev na kostičky a opečeme. Přihodíme posekané ořechy a slunečnicová semínka, necháme rozvonět, zasypeme kořením, podlijeme troškou vody, přidáme nakrájená rajčat, osolíme a pod pokličkou dusíme domměka (cca 30 minut). Poté vmícháme uvařenou quinou, fazole, kukuřici, hořkou čokoládu a nasekaný koriandr, dochutíme limetkovou šťávou. Podáváme s avokádem. 


547 kcal

19g bílkovin, 58g sacharidů, 34g tuku a 9g vlákniny 


Komentáře