Notná dávka bílkovin v pořádné porci dobrého a výživného, barevného rostlinného jídla 👍🏼
50g pohankových soba nudlí
60g uzeného tempehu
100g žampionů
80g červeného zelí
80g mrkve
50g mungo klíčků
15g arašídového másla
10ml tamari
citronová šťáva
sušený česnek a zázvor
+ voda dle potřeby
5g arašídů
Žampiony očistíme, naporcujeme a upečeme v troubě (cca 15 minut na 170°C). Nudle uvaříme dle návodu. Tempeh nakrájíme a nasucho opečeme na pánvi. Mrkev a zelí nakrouháme na nudličky. Arašídové máslo promícháme s tamari, citronovou šťávou, sušeným česnekem a zázvorem a naředíme vodou do podoby hustější zálivky. Vše zkompletujeme do misky, přidáme mungo klíčky, zalijeme zálivkou a posypeme podrcenými praženými arašídy.
Komentáře
Okomentovat