Křehoučké cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku a které díky kombinaci máku a pikantního džemu dodává tradičnímu lineckému zase trošičku jiný rozměr.
Prace s těstem je krapet náročnější a sušenky jsou po upečení trošku křehké, ale pár hodin po slepení už se s nimi manipuluje hezky 😉
Na cca 25 kousků:
100g jemných ovesných vloček
100g kešu ořechů
40g máku
40ml javorového sirupu
80g kokosového másla
+ 160g višňového džemu bez cukru
Vločky, kešu ořechy a mák rozmixujeme na mouku a spolu s rozpuštěným kokosovým máslem a javorovým sirupem propracujeme rukama v těsto. To (mezi 2 potravinovými fóliemi) vyválíme, vykrájíme a cca 9 minut pečeme na 170°C. Po vychladnutí slepíme džemem.
82 kcal
2g bílkovin, 7g sacharidů, 5g tuku, 1g vlákniny
Tip:
Višňový džem Relax 100% ovoce je marmeláda bez cukru, slazená jablečnou šťávou a dá sehnat ve většině obchodních řetězců.
Komentáře
Okomentovat