Pracny

Voňavé kořeněné kakaové sušenky, tradiční cukroví v netradičním (skoro raw) provedení.




Na cca 30 kousků:


150g kešu ořechů
50g vlašských ořechů
50g kokosového másla
40g javorového sirupu / medu / jiného tekutého sladidla
20g nepraženého kakaa
2 lžičky skořice
1 lžička mletého hřebíčku


Kešu a vlašské ořechy rozmixujeme na mouku, promícháme s kakaem, jedlou sodou, skořicí a hřebíčkem, přidáme rozpuštěné kokosové máslo a sladidlo. Rukama propracujeme v těsto. Malé kousky těsta vtláčíme do pracnové formičky vyložené potravinovou fólií, vyklepáváme a skládáme na plech. Sušíme podle možností, buď při 42°C cca 10-12 hodin v sušičce anebo pečeme v troubě na 70°C cca 5 hodin.


54 kcal
1g bílkovin, 3g sacharidů, 4g tuku, 1g vlákniny


Komentáře