Kakaová pohanková kaše se skořicí a pečenými jablky

Zahřívací kakaová kaše s voňavou skořicí a pečenými jablky - ideální start do podzimního dne.




50g pohanky kroupy
15g mandlového másla
20g datlí
10g lněného semínka
10g nepraženého kakaa
skořice
120g jablka


Pohanku večer namočíme do vody, ráno slijeme a propláchneme. Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme se skořicí a pečeme v troubě 15 minut na 170°C. Datle a mandlové máslo rozmixujeme v cca 250-300ml vody a nalijeme spolu s pohankou do kastrolu. Pozvolna 10-15 minut vaříme, poté stáhneme z ohně a vmícháme rozemleté lněné semínko, kakao a skořici.


477 kcal
18g bílkovin, 60g sacharidů, 15g tuku, 17g vlákniny


Komentáře