Nachos s (ne)sýrovým dipem

Kukuřičné nachos s (ne úplně) sýrovou omáčkou v té nejzdravější verzi, v jaké je snad jde vůbec udělat... 





Dip:
100g mrkve
100g brambor
20g kešu ořechů
5g lahůdkového droždí
sůl, mletá uzená paprika, kurkuma
+ cca 30ml vody

Nachos:
60g mražené kukuřice
20g kešu ořechů
20g lněného semínka
10g lahůdkového droždí
sůl a koření dle chuti


Kešu ořechy (jak na dip, tak na nachos) na několik hodin předem namočíme + lněná semínka  rozmixujeme, zalijeme 30ml vody a necháme stát. Mrkev a brambory uvaříme a poté spolu se slitými kešu ořechy a zbytkem ingrediencí na dip dohladka rozmixujeme. Rozmrzlou kukuřici, slité kešu ořechy, namočené lněné semínko, lahůdkové droždí a sůl rozmixujeme na jednolitou hmotu (v případě potřeby přilijeme vodu), tu rozetřeme na plát pečícího papíru a buď v sušičce usušíme nebo upečeme při nižší teplotě v troubě do křupava (150°C cca 1 hodina). Nakrájíme nebo nalámeme na kousky.


553 kcal

26g bílkovin, 47g sacharidů, 27g tuku a 16g vlákniny




Komentáře