Kukuřičné nachos s (ne úplně) sýrovou omáčkou v té nejzdravější verzi, v jaké je snad jde vůbec udělat...
Dip:
100g mrkve
100g brambor
20g kešu ořechů
5g lahůdkového droždí
sůl, mletá uzená paprika, kurkuma
+ cca 30ml vody
100g mrkve
100g brambor
20g kešu ořechů
5g lahůdkového droždí
sůl, mletá uzená paprika, kurkuma
+ cca 30ml vody
Nachos:
60g mražené kukuřice
20g kešu ořechů
20g lněného semínka
10g lahůdkového droždí
sůl a koření dle chuti
60g mražené kukuřice
20g kešu ořechů
20g lněného semínka
10g lahůdkového droždí
sůl a koření dle chuti
Kešu ořechy (jak na dip, tak na nachos) na několik hodin předem namočíme + lněná semínka rozmixujeme, zalijeme 30ml vody a necháme stát. Mrkev a brambory uvaříme a poté spolu se slitými kešu ořechy a zbytkem ingrediencí na dip dohladka rozmixujeme. Rozmrzlou kukuřici, slité kešu ořechy, namočené lněné semínko, lahůdkové droždí a sůl rozmixujeme na jednolitou hmotu (v případě potřeby přilijeme vodu), tu rozetřeme na plát pečícího papíru a buď v sušičce usušíme nebo upečeme při nižší teplotě v troubě do křupava (150°C cca 1 hodina). Nakrájíme nebo nalámeme na kousky.
Komentáře
Okomentovat