Česká klasika v trošku jiném kabátku. Bezmasé papriky plněné uzeným tempehem a červenou čočkou a voňavá rajská omáčka z opravdových rajčat s rýží.
40g cibule
1 stroužek česneku
60g uzeného tempehu
40g mrkve
20g červené čočky
90g bílé papriky (1 větší kus)
40g cibule
200g rajčat
bobkový list, nové koření, svítek skořice
sůl a pepř
40g rýže
Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme posekaný česnek a jakmile se rozvoní, přihodíme i jemně strouhaný tempeh a mrkev. Orestujeme a vmícháme uvařenou čočku. Směsí naplníme vydlabanou papriku, dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, osolíme a upečeme v troubě (cca 30 minut na 180°C).
Na omáčku je třeba nejprve oloupat rajčata. Nařízneme je do kříže, ponoříme do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme. Dále v hrnci orestujeme posekanou cibulku, přidáme rajčata, koření, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut podusíme. Poté koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme dohladka. Rýži uvaříme dle návodu.
Komentáře
Okomentovat