Cizrnové perníky s džemem v čokoládě

Božsky voňavý perníky se sladkou ovocnou náplní, čokoládou a kokosem navrch,bez lepku a s velmi příznivýma makrama. No kam se hrabou ty balený v umělé chutnající polevě 🤟🏼




Na 6 perníků:


120g cizrny
60g mandlového másla
60g medu
5g jedlé sody
1 lžíce perníkového koření
1 lžíce jablečného octa

Džem:
140g jahod / meruněk / malin,...
40g datlí
20g chia semínek

60g hořké čokolády
6g kokosu


Cizrnu minimálně na 12 hodin namočíme, poté slijeme a spolu s mandlovým máslem a medem rozmixujeme na hladkou tuhou hmotu. Vmícháme perníkové koření a jedlou sodu, nakonec jablečný ocet a těsto rozetřeme do malé formy. Pečeme cca 20 minut na 170°C. Po vychladnutí nakrájíme na 6 kusů, každý podélně rozřízneme, spojíme džemem, polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. 
Na džem vše rozmixujeme. 


281 kcal 

9g bílkovin, 31g sacharidů, 13g tuku, 7g vlákniny 


Komentáře