Borůvkový raw čízkejk

Pro milovníky jemňoučkých slaďoučkých krémů a svěžího ovoce. Na přípravu jednoduchý a přitom velice efektivní dezert ✔️




Na 12 kousků (forma cca ø20cm):


Korpus:
160g vlašských ořechů
40g strouhaného kokosu
1 lžíce skořice
100g měkkých datlí

Náplň:
250g kešu ořechů
120g borůvek
120ml kokosového mlika
citronová šťáva
80ml javorového sirupu

Džem:
200 borůvek
20g měkkých datlí
20g chia semínek


Kešu ořechy přes noc namočíme. 
Všechny suroviny na korpus promixujeme a vzniklou hmotu natlačíme na dno formy. Kešu ořechy slijeme a se zbývajícími surovinami na náplň rozmixujeme na hladký krém. Ten rozetřeme na korpus. Borůvky promixujeme s datlemi a chia semínky a vzniklý džem opatrně rozetřeme na náplň. Dort necháme přes noc tuhnout v ledničce. 


321 kcal

7g bílkovin, 21g sacharidů, 22g tuku, 4g vlákniny 


Komentáře