Vláčná čokoládová buchta se šťavnatými kokosovými kuličkami. Co k tomu dodat? 🤭
Na 6 velkých kusů:
160g jemných ovesných vloček
6g jedlé sody
15g nepraženého kakaa
50g kokosového cukru
20g lněného semínka
200ml kokosového mléka
1 lžíce jablečného octa
80g kešu ořechů
40ml vody
40ml javorového sirupu
60g strouhaného bio kokosu
Kešu ořechy na pár hodin předem namočíme do vody. Poté slijeme a spolu se sladidlem a 40ml vody rozmixujeme na hladkou pastu. Vmícháme kokos.
Lněné semínko rozmixujeme, vmícháme do teplého kokosového mléka a necháme 10 minut stát. Vločky rozmixujeme, promícháme se sodou, kakaem a cukrem, vmícháme kokosové mléko s lněným semínkem a na závěr jablečný ocet. Těsto rozetřeme do formy, zatlačíme do něj kuličky z kokosové hmoty a pečeme cca 20 minut na 180°C.
Komentáře
Okomentovat