Naprosto kultovní dezert předělaný do rostlinné a navíc i trošku zdravější podoby. Není nijak pracný a přitom je velice efektivní. Taky je velmi variabilní, stačí jen použít jiné ovoce a můžete si s jedním receptem pochutnávat vždy na jiném cheesecaku. A pokud v kuchyni trávíte rádi více času, zkuste nadělat dort do malých formiček či košíčků - úspěch u jakékoliv návštěvy zaručen 😊.
Na 12 kousků :
90g mandlí
90g kešu ořechů
60g kokosového cukru
680g hedvábného tofu
80ml agáve / medu,...
šťáva z 1 citronu
8g agaru
200g malin / jahod / borůvek / manga
3g agaru
Mandle spolu s kešu ořechy a kokosovým cukrem rozmixujeme v mixéru na lepivou hmotu. Tu natlačíme do menší dortové formy (ø20-22cm).
Tofu rozmixujeme spolu s citronovou šťávou a sladidlem na hladký krém. Agar rozmícháme ve 100ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned přilijeme do krému, proslehame a nalijeme na korpus. Dáme na hodinu ztuhnout do lednice.
Ovoce rozmixujeme na pyré. Agar opět rozmícháme ve 100ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Hned přilijeme k ovoci, prošleháme a nalijeme na krém.
Dort necháme ideálně přes noc v chladničce tuhnout.
Komentáře
Okomentovat