Cocoa Orange raw bar

Pro spojení pomeranče a čokolády mám odjakživa slabost a jakmile někde zmerčím cocoa-orange raw tyčinku, okamžitě vybrakovávám celý regál (dělají je například značky Sportyfeel či Nàkd) a následně se nemůžu doplatit. A tak mi tyhle domácí lásky značně šetří peněženku a i když si občas ráda smlsnu na těch už hotových (ať dělám co dělám, dokonale je napodobit nedokážu), jsou téměř neustálým obyvatelem naší ledničky.... 




Na 10 tyčinek:


200g kešu ořechů
200g datlí
75g rozinek
25g nepraženého (raw) kakao
10g pomerančové kůry


Kešu ořechy rozmixujeme na mouku a vysypeme do mísy. Datle s rozinkami rozmixujeme na hladkou pastu a přidáme k ořechům. Přisypeme kakao a pomerančovou kůru a rukama vypracujeme těsto. Z něho utvoříme deset 50g tyčinek a máme hotovo. 


215 kcal

5g bílkovin, 25g sacharidů, 10g tuku, 2g vlákniny 





Tip:
Kdykoliv jsem do něčeho použila kupovanou sušenou pomerančovou kůru, skoro jsem to na chuti nepoznala, maximálně jen výsledek dřel mezi zuby, ovšem s pomerančovou kůrou z Dm drogerie má všechno úžasnej odpal. Krásně všechno ovoní, není ani trochu hořká a je jemnoučká, takže nijak nemění texturu těsta. To stejné by hádám měla být i kůra od Alnatury (jejich výrobky jsou s Dmkem totožné). 

Komentáře