Banánová bábovka

Bez pochyby existují i zdravější buchty a sladkosti a dokonce i tahle bábovka by fungovala bez cukru a s polovičním množstvím oleje, jenže když máte chuť na nefalšovanou ,,nedělní,, bábovku, tak se holt nevyplácí dělat kompromisy a raději do sebe trošku toho tuku a cukru bez výčitek pustit. Rozhodně to stojí za to a i když nejspíš nezůstanete u jednoho kousku, tak nevadí, přece jen v ní není nic špatného. 




Na 16 kousků:


300g jemných ovesných vloček
6g jedlé sody
60g kokosového cukru
120g kokosového oleje
400g banánů (4 kusy)
80ml teplé vody
vanilka, špetka soli


Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a promícháme s jedlou sodou, kokosovým cukrem, špetkou soli a vanilkou. Kokosový olej rozehřejeme. Banány rozmixujeme na pyré. Všechno promícháme (nezapomeneme na vodu), nalijeme do banánové či chlebíčkové formy a při 180°C pečeme cca 50 minut. Po vytažení z trouby necháme tak minutku odpočinout a potom vyklopíme.


173 kcal
3g bílkovin, 19g sacharidů, 9g tuku, 2g vlákniny


Komentáře