Zdravější a rostlinná verze těstovin Carbonara (či Mac and Cheese) podle Elly Woodward, která chuťově nijak nezaostává za originálem. Rozhodně nedoporučuju vařit jen jednu porci :)
30g kešu ořechů
50g máslové dýně
5g lahůdkového droždí
3ml tamari (sojové omáčky)
černá sůl a pepř
1 lžička oleje
1 stroužek česneku
50g žampionů
30g špenátu
50g pohankových (Soba) nudlí
30g hrášku
Kešu ořechy na pár hodin (4-6) předem namočíme. Dýni uvaříme doměkka - ideálně na páře. Kešu ořechy slijeme a spolu s uvařenou dýní, lahůdkovým droždí, tamari, černou solí, pepřem a 30-40ml vody dohladka rozmixujeme. 3pagety uvaříme dle návodu, dvě minuty před koncem přidáme vařit hrášek. Na trošce olivového oleje opečeme posekaný česnek, jakmile se rozvoní, přidáme pokrájené žampiony, osolíme, opepříme a restujeme do hotova. Nakonec přidáme špenát a necháme změknout. Vše promícháme.
Komentáře
Okomentovat