Dobré a zdravé může být i vánoční cukroví. Jako například tyhle voňavé a měkkoučké perníčky, které jsem objevila v kuchařce Vařit či nevařit... a za mě teda rozhodně vede nevaření! :)
Na cca 50 kousků:
200g strouhaného kokosu
300g datlí
20g nepraženého kakaa
1-2 lžíce perníkového koření
80g kokosového másla
Kokos rozmixujeme na moučku, přidáme datle (pokud nemáme měkké, je třeba je na chvíli namočit), kakao a perníkové koření a promixujeme do těstovité konzistence. Rukama propracujeme, potom těsto vyválíme na silnější placku, vykrájíme libovolné tvary, potřeme rozpuštěným kokosovým máslem a usušíme dle možností. Já je suším v troubě na 55℃ cca 5 hodin.
56 kcal
0,5g bílkovin, 4g sacharidů, 4g tuku, 1g vlákniny
Tip:
Kokos doporučuju vybírat opravdu dobrý, tučný, ideálně v bio kvalitě. Osobně mám nejlepší zkušenost s kokosem od Countrylife.
Komentáře
Okomentovat