Pohanková raw ,,krupicová,, kaše

Poslední dobou se ze mě stal maniak na krupicovou kaši sypanou kakaem :) Už ani nevím, kdy se mě chytla potřeba vytvořit ala krupičku bez lepku, přidaného cukru a ideálně v raw provedení, ale pracovala jsem na ní skutečně vehementně, vytvářela ji ze všech možných semínek a ořechů a tlačila ji do sebe na pomalu každou druhou snídani, až se konečně povedla tahle pro mě konečně vyšperkovaná verze z pohanky a dalších super zdravých surovin.




50g pohanky kroupy
10g lněného semínka
10g tahini (sezamového másla)
10g datlí (1ks)
90g banánu (1 menší ks)

8g nepraženého (raw) kakaového prášku
skořice
10g kokosového másla


Pohanku propláchneme a přes noc namočíme. Ráno slijeme, znovu propláchneme, přidáme lněné semínko, sezamovou pastu, sušenou datli (pokud není měkká, je třeba ji předem namočit - klidne již večer zároveň s pohankou), banán a 100ml teplé vody a rozmixujeme. Kaši přelijeme do misky, posypeme kakaem a skořicí, zakapeme rozpuštěným kokosovým máslem a podáváme.


495 kcal
16g bílkovin, 59g sacharidů, 19g tuku, 14g vlákniny


Komentáře