Tohle moje asi nejoblíbenější luštěninové jídlo. Je skvěle dochucené, dobře se tráví a je rychlé na přípravu. A taky je to jedno z mála obědových receptů, kterému jsem ochotná odpustit tu sacharidovou nálož :)
1 lžíce oleje
80g cibule
1 stroužek česneku
150g rajčat
90g červené čočky
kari, kurkuma, koriandr, chilli
sůl
Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka (15-20 minut), slijeme. Cibuli nakrájíme a v hrnci na oleji opražíme dozlatova. Přihodíme posekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidáme na kostky nakrájená rajčata. Zasypeme veškerým kořením, promícháne a dusíme cca 10 minut pod pokličkou, dokud se rajčata nezačnou rozpadat (občas zkontrolujeme, jestli se směs nepřipaluje). Nakonec vmícháme uvařenou čočku.
1 lžíce oleje
80g cibule
1 stroužek česneku
150g rajčat
90g červené čočky
kari, kurkuma, koriandr, chilli
sůl
Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka (15-20 minut), slijeme. Cibuli nakrájíme a v hrnci na oleji opražíme dozlatova. Přihodíme posekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidáme na kostky nakrájená rajčata. Zasypeme veškerým kořením, promícháne a dusíme cca 10 minut pod pokličkou, dokud se rajčata nezačnou rozpadat (občas zkontrolujeme, jestli se směs nepřipaluje). Nakonec vmícháme uvařenou čočku.
Komentáře
Okomentovat