Mám sice radši fresh snídaně plné ovoce, ale sem tam nepohrdnu ani lívancema... samozřejmě těma nutričně vyváženýma. Hutný tvaroh a sladká povidla jsou takové moje oblíbené kombo a k pohankovým lívanečkům pěkně pasují. Docela jsem si odvykla na průmyslově zpracovaná, přechucená a přeslazená jídla, takže mi lívance takto dokonale chutnají, ale přiznám se, že servírovat je někomu nepolíbenému veganskou bezcukrovou whole food stravou bych si asi netroufla. I když trocha sirupu by to nejspíš jistila.
25g pohanky kroupy
25g ovesných vloček
špetka soli
špetka jedlé sody
90g tofu natural
10g kešu másla
20g datlí
vanilka, citronová kůra
30g sušených švestek
skořice
Pohanku a švestky je třeba den předem samostatně namočit.
Ráno pohanku slijeme, propláchneme, přidáme vločky a špetku soli, zalijeme 50ml vody a dohladka rozmixujeme. Těsto necháme chvíli odpočinout, mezitím rozpálíme pánev. Z těsta tvoříme pomocí lžíce malé lívance, které otáčíme až když se napovrchu zcela zatáhnou. Opečeme z obou stran a na talíři zdobíme tofutvarohem a švestkovou pastou.
Tofu pořádně osušíme pomocí utěrky, přidáme kešu máslo, datle, vanilku, citronovou kůru a vodu dle potřeby a promixujeme. Švestky slijeme a rozmixujeme se skořicí.
Komentáře
Okomentovat