Aneb medovohořčicová nemusejí být jen žebírka ...
100g tofu natural
20g hořčice
10g medu
7g olivového oleje
5g sojové omáčky
5g citronové šťávy
50g cibule
sůl a pepř
250g brokolice
20g kešu ořechů
sůl
Tofu nakrájíme na plátky a pořádně pomocí utěrky osušíme od nálevu. Osolíme, opepříme a opatláme v marinádě z rozšlehaného oleje, medu, hořčice a sojovky. Vmícháme na proužky pokrájenou cibuli a necháme (minimálně) přes noc v chladu marinovat. Přendáme do pekáčku a pečeme při 180℃ cca 45 minut do zezlátnutí, v průběhu pečení promícháme.
Kešu ořechy pár hodin předem namočíme. Brokolici uvaříme (ideálně v páře) doměkka. Kešu slijeme a spolu s 20ml vody dohladka rozmixujeme. Brokolici osolíme, přidáme kešu krém a pomixujeme na kaši.
Komentáře
Okomentovat