Fakt výborné, krémové rizoto s chutí parmazánu v low carb rostlinné podobě z dílny Sugarfree (samozřejmě trošku poupraveno a takříkajíc poveganizováno :) )
200g květáku
200g cukety
3g oleje (1 lžička)
30g cibule
100g lesních hub
100g tofu natural
tymián
sůl a pepř
20g kešu ořechů
5g lahůdkového droždí
česnekový prášek, sůl
10g kešu ořechů
3g lahůdkového droždí
česnekový prášek, sůl
Kešu ořechy (20g) namočíme přes noc do teplé vody. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka, dáme do mixéru, zalijeme vodou po okraj cukety a kraťoučce mixujeme (cuketa by měla být rozmixovaná na malá zrníčka, ne na kaši). Vodu přecedíme a to stejné zopakujeme s květákem. Na troše oleje osmahneme nadrobno posekanou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené tofu a houby, osolíme, opepříme a cca 5 minut restujeme. Ochutíme tymiánem, přisypeme zeleninovou rýži, promícháme, přikryjeme pokličkou a 5-10 minut za občasného míchání dusíme doměkka. Předmočené kešu ořechy slijeme, zalijeme 50ml čerstvé vody a spolu s lahůdkovým droždím, česnekovým práškem a solí dohladka rozmixujeme. Vzniklou rádoby smetanou zalijeme rizoto a krátce prohřejeme. Na talíři sypeme kešumezánem (rozmixujeme kešu ořechy, česnekový prášek a sůl).
Komentáře
Okomentovat