Hrachová kaše s restovanou cibulkou a uzeným tempehem

Předělávka klasiky české kuchyně - hrachovky s uzeným :) Raději používám žlutý hrách, rychleji se vaří a líp se tráví. Navíc mi přijde, že výsledná kaše je z něj jemnější a když se doplní opečenou cibulkou s tempehem (a nějakými těmi kyselými okurkami či pickles), tak je na světě fakt výborný oběd.




60g žlutého půleného hrachu
bobkový list, majoránka
1 maličký stroužek česneku
sůl a pepř

3g oleje (1 lžička)
50g cibule
70g uzeného tempehu


Hrách pořádně propláchneme, zalijeme teplou vodou a spolu s bobkovým listem uvaříme doměkka. V případě potřeby doléváme teplou vodu, ale nepřeháníme to, cílem je, aby v hrnci zůstalo po změknutí hrachu vody tak akorát po jeho hladinu. Bobkový list vyndáme, přidáme rozmáčknutý česnek, majoránku, sůl a pepř a dohladka rozmixujeme. Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme na pánvi s trochou oleje. Jakmile začne zlátnout, přidáme kostičky tempehu a krátce opražíme.


461 kcal
29g bílkovin, 48g sacharidů, 17g tuku, 8g vlákniny


Komentáře