Raw tyčinka skutečně plné čokoládové chuti, vhodná pro opravdové čokoholiky, která zaručeně zažene chutě na čokoládu víc, než celá tabulka hořké čokolády 😋🍫. A navíc krásně křupe.
Recept na ni mám ze stránek Hlavu vzhůru, jen jsem si krapet poupravila poměry surovin.
Na 6 tyčinek:
200g měkkých datlí
40g nepraženého (raw) kakaa
60g nepražených drcených kakaových bobů
špetka soli
volitelně: vanilka, pomerančová kůra, skořice, chilli, ...
Datle rozmixujeme na hladkou hmotu a propracujeme s kakaem a špetkou soli v celistvé těsto. Vpracujeme kakaové boby a z těsta uždibujeme 50g kousky, které rozválíme do válečku, který rozplácneme na tyčinku.
176 kcal
Tips:
Na dezerty používám téměř výhradně datle od Seeberger (kupuju v Albertu), jsou krásně měkkoučké a sladké, není třeba je namáčet.
volitelně: vanilka, pomerančová kůra, skořice, chilli, ...
Datle rozmixujeme na hladkou hmotu a propracujeme s kakaem a špetkou soli v celistvé těsto. Vpracujeme kakaové boby a z těsta uždibujeme 50g kousky, které rozválíme do válečku, který rozplácneme na tyčinku.
176 kcal
4g bílkovin, 23g sacharidů, 6g tuku, 6g vlákniny
Tips:
Na dezerty používám téměř výhradně datle od Seeberger (kupuju v Albertu), jsou krásně měkkoučké a sladké, není třeba je namáčet.
Komentáře
Okomentovat