Tyhle výborné, ala karamelové musli tyčinky vznikly tak nějak omylem při pokusu o date squares. I když napodruhé se mi čtverečky už povedly podle původního plánu, nechutnaly mi ani omylem tak, jako právě tyto musli tyčky, které si doma pečeme opakovaně a můj roční syn se do nich doslova zamiloval.
Na 8 ks:
75g mandlí
40g kokosového cukru
50g kokosového oleje
200g datlí
Mandle rozmixujeme najemno a smícháme s ovesnými vločkami a kokosovým cukrem. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a na kaši rozmixované datle a rukama vypracujeme tuhé těsto. Natlačíme do formy nebo na plech na tloušťku cca 1,5-2cm a při 170°C pečeme zhruba 25 minut do zezlátnutí. Po vychladnutí nakrájíme na 8 tyčinek.
274 kcal
5g bílkovin, 37g sacharidů, 11g tuku, 3g vlákniny
Tips:
Pokud nemáte opravdu měkké datle, bude potřeba je předem na chvíli namočit. Osobně ale ráda používám datle od Seeberger (k dostání v Albertech), které jsou krásně měkkoučké a mazlavé a není třeba je namáčet.
Komentáře
Okomentovat