Ovesná kaše Piňa colada

Výborná krémová kaše s (velkým) nádechem kokosu se slaďoučkým ananasem = velmi výživná snídaně 😋




15g kokosu
50g jemných ovesných vloček
5g chia semínek
15g mandlového proteinu

20g kokosového másla
120g ananasu


Kokos den předem zalijeme 280ml teplé vody a rozmixujeme. Necháme stát, po chvíli znovu rozmixujeme a necháme přes noc při pokojové teplotě. Ráno opět promixujeme a přelijeme do rendlíku. Přisypeme ovesné vločky a chia semínka a chvíli zahříváme do zhoustnutí. Sundáme ze sporáku a vmícháme mandlový protein. V misce kaši poklademe kokosovým máslem a zasypeme ananasem nakrájeným na malé kostičky.


567 kcal
17g bílkovin, 48g sacharidů, 31g tuku, 11g vlákniny




Tips:
Kaše je výborná i za studena, proto si jí dělám vždy alespoň 2 porce. Jednu sním hned a druhou si nechám v lednici na druhý den.
Kokos je potřeba použít nějaký hodně šťavnatý a tučný (žádný sušinky z běžných obchodních řetězců), rozhodně doporučuju ten od Countrylife.
Mandlový protein lze samozřejmě vynechat (pak ale bude kaše chudá na bílkoviny a tudíž nebude úplně plnohodnotnou snídaní), osobně si nemůžu vynachválit mandlový protein od Vitalfactory, rozhodně stojí za ty peníze a v kuchyni mi nikdy nesmí chybět.
Sehnat kokosové máslo lze téměř v každé zdravé výživě, nejvíce mi chutná od Šufánku, je jemňoučké, rozplývá se na jazyku a neodděluje se od něj olej.
Pokud ještě neznáte ovesné vločky od Mornflake, rozhodně vyzkoušejte, už nebudete chtít jiné. Kaše z nich je úžasně krémová a chutná vanilkově.

Komentáře