Cuketové vegan carbonara

Nemám moc ve zvyku se chválit, ale tyhle úžasné, krémové špagety plné chuti se mi vážně povedly. Vůbec bych se nebála postavit je vedle skutečných spaghetti carbonara a nechat o jejich dokonalosti rozhodovat běžného masožravce :). Možná by ani nepoznal, že v nich není žloutek a parmazán, a s výměnou slaniny za uzený tempeh by se určitě rád smířil :)




80g uzeného tempehu
400g cukety
černá sůl

20g kešu ořechů
5g lahůdkového droždí
černá sůl
25ml vody

10g kešu ořechů
3g lahůdkového droždí
česnekový prášek
sůl


20g kešu ořechů namočíme přes noc do vody. Ráno slijeme, přidáme lahůdkové droždí, černou sůl a 25ml vody a dohladka rozmixujeme.
Cuketu pomocí speciální škrabky nebo spiralizéru nakrouháme na špagety, prosolíme černou solí a necháme 10 minut stát. Potom z nich pořádně vymačkáme vodu. Tempeh nakrájíme na malinké kostičky a nasucho opražíme na pánvi, přidáme cuketové špagety a krátce prohřejeme. Odstavíme z plotny a vmícháme hotovou kešu omáčku.
Na talíři sypeme kešumezánem, který vyrobíme rozmixováním kešu ořechů, lahůdkového droždí a špetkou sušeného česneku.


515 kcal

31g bílkovin, 28g sacharidů, 31g tuku, 7g vlákniny


Komentáře