Pečený květák

Pečené květákové růžičky jsou naprosto dokonalá příloha prakticky ke všemu a spolu s kešunézou tvoří nepřekonatelný gurmánský zážitek (no to asi ne, ale je to fakt výborný) - kam se hrabou hranolky s tatarkou... Navíc má tahle jejich rádoby varianta spoustu benefitů - více živin a vlákniny, menší GI, žádný přepálený tuk, méně kalorií a co je nejlepší - po tomhle jídle se budete cítit skvěle, nepřijde žádný poobědový útlum, bolení břicha či brzký hlad a chutě na sladké.




300g květáku
1 lžíce olivového oleje (7g)
kurkuma, mletá sladká paprika
sůl a pepř


Květák buď rozebereme na jednotlivé minirůžičky nebo jednoduše nasekáme (čím menší kousky, tím bude květák propečenější a tím pádem i chutnější) a promícháme s olejem a kořením. Nasypeme na plech na pečicí papír, rovnoměrně rozprostřeme a cca 30 minut pečeme na 180°C do zlatova.


153 kcal
7g bílkovin, 13g sacharidů, 8g tuku, 8g vlákniny





Tips:
Koření a bylinek se dá použít nepřeberné množství variant, kurkuma a sladká paprika jsou sice moji favoriti, ale ráda je někdy prostřídám například s provensálskými bylinkami.

Komentáře