Ovesná kaše s jahodovým tofu tvarohem a mandlovým máslem

Kombinace hrubší teplé ovesné kaše se studeným sladkým krémem a do toho mandlové máslo... no,... vážně dobrá záležitost. Navíc se jedná o skvěle vyváženou snídani s velkou porcí bílkovin.




50g jemných ovesných vloček
10g datlí
špetka soli

100g jahod
80g tofu natural

25g mandlového másla


10g ovesných vloček spolu s datlemi, špetkou soli a 180ml vody rozmixujeme na hladké mléko. Vločky krátce povaříme v ovesném mléce, tofu rozdrobíme a spolu s jahodami a citronovou šťávou dohladka rozmixujeme. Obojí nandáme do misky a polijeme mandlovým máslem.



507 kcal

25g bílkovin, 46g sacharidů, 25g tuku, 6g vlákniny





Tips:
Dokonalého hladkého krému z tofu natural dosáhnu jedině s tofu od Soy'n'health, má perfektní jemnou strukturu bez hrudek
100% oříšková másla se dnes dají sehnat už od stovky značek, já sama už jich nazkoušela neskutečnou hordu, ale nemůžu si pomoct, nejlepší mandlové máslo (jak chutí, tak strukturou) vyrábí firma Šufánek.
Jakmile jsem jednou vyzkoušela superfast oats od Mornflake, nepoužívám do kaší žádné jiné vločky, jsou prostě opravdu famózní, ač to někomu může připadat jako nonsens, opravdu nejsou vločky jako vločky :)

Komentáře