Hlívová gulášovka

Velmi výživná polévka na chladné hladové dny, na internetu často zvaná jako ,,ala dršťková,,.




1 lžička oleje
60g cibule
150g hlívy ústřičné
20g rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
mletá sladká paprika, drcený kmín, majoránka
sůl a pepř


Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci na oleji necháme zesklovatět. Přidáme posekaný česnek a po chvíli i hlívu překrájenou na kousky. Krátce orestujeme, zasypeme mletou paprikou a kmínem, osolíme, promícháme a zalijeme 400ml vody. Vaříme zhruba 30 minut pod poklicí, poté přidáme protlak a majoránku a necháme probublat. Podle potřeby dosolíme.


141 kcal

6g bílkovin, 16g sacharidů, 5g tuku, 4g vlákniny




Tips:
Skvělý rajčatový protlak se dá sehnat v řetězcích drogerie Dm, je vyroben čistě jen z rajčat z ekologického zemědělství.

Komentáře