Nutričně vyvážených snídaňových lívanců a palačinek není nikdy dost. A obzvláště těch extra povedených jako třeba těchto cizrnových, které jsou sice trošku tužší, zato mají ale skvělou oříškovou chuť a v kombinaci s mandlovým máslem, javorovým sirupem a ovocem jsou fakt famózní.
60g cizrnové mouky
špetka jedlé sody a soli
80ml vody
3g kokosového oleje (1 lžička)
30g mandlového másla
12ml javorového sirupu
100g lesního ovoce / malin / borůvek
Cizrnovou mouku prošleháme s vodou a špetkou soli a necháme pár minut odpočívat. Těsto po lžicích lijeme na pánev s rozehřátým olejem, jakmile se lívance ze shora zatáhnou (těsto nebude na pohled syrové a mazlavé), otočíme je a opečeme i z druhé strany. Servírujeme promazané mandlovým máslem, přelité javorovým sirupem a zasypané drobným ovocem.
Komentáře
Okomentovat