Cizrnové lívance s mandlovým máslem a drobným ovocem

Nutričně vyvážených snídaňových lívanců a palačinek není nikdy dost. A obzvláště těch extra povedených jako třeba těchto cizrnových, které jsou sice trošku tužší, zato mají ale skvělou oříškovou chuť a v kombinaci s mandlovým máslem, javorovým sirupem a ovocem jsou fakt famózní.




60g cizrnové mouky
špetka jedlé sody a soli
80ml vody

3g kokosového oleje (1 lžička)

30g mandlového másla
12ml javorového sirupu
100g lesního ovoce / malin / borůvek


Cizrnovou mouku prošleháme s vodou a špetkou soli a necháme  pár minut odpočívat. Těsto po lžicích lijeme na pánev s rozehřátým olejem, jakmile se lívance ze shora zatáhnou (těsto nebude na pohled syrové a mazlavé), otočíme je a opečeme i z druhé strany. Servírujeme promazané mandlovým máslem, přelité javorovým sirupem a zasypané drobným ovocem.


504 kcal
18g bílkovin, 53g sacharidů, 23g tuku, 7g vlákniny


Komentáře